Nieuw!

Montonale Montunal Lugana 2020-75CL

Vorige Artikel 42 van 52 Volgende
€ 14,95 (exclusief btw)

SMAAKOMSCHRIJVING

DE WIJN IS LICHT GEEL VAN KLEUR EN HEEFT EEN FLORALE NEUS MET FRUITIGE GEUREN VAN WITTE PERZIK EN CITROENSCHIL. DAARNAAST DE GEUREN VAN TIJM EN SALIE EN DE VOOR DEZE WIJN TYPERENDE GEUR VAN NATTE STEEN. IN DE SMAAK VINDEN WE EEN GOEDE BALANS TUSSEN FRISHEID, FRUITCONCENTRATIE EN MINERALITEIT, WAT ZORGT VOOR ELEGANTIE EN LENGTE.


HERKOMST

IN CONTA BEWERKTE FRANSESCO GIRELLI IN DE VROEGE 20STE EEUW 2 HECTARE GROND. HIJ PLANTTE HIER TURBIANA DI LUGANA, CABERNET SAUVIGNON EN MERLOT AAN. HET LOKALE VERHAAL LUIDT DAT DE GEUR VAN ZIJN FERMENTERENDE LUGANA MOST ZO INTENS WAS DAT HIJ HIERMEE DE HELE BUURT AANTROK. ZIJN ZOON ALDO BLEEF HET PAD VAN ZIJN VADER BEWANDELEN EN KOCHT ER 6 HA BIJ BEPLAND MET TURBIANA, BARBERA EN MARZEMINO. TEGENWOORDIG OMVAT MONTONALE 30 HECTARE AAN WIJNGAARDEN. DE BODEM BESTAAT UIT GRAVEL, KALK EN KLEI WAT RESULTEERT IN MINERALE, VERFIJNDE, AROMATISCHE EN ELEGANTE WIJNEN.


WETENSWAARDIGHEID

TURBIANA IS DE LOKALE NAAM VOOR TREBBIANO DI LUGANA = TREBBIANO DI SOAVE = VERDICCHIO EN ZEKER NIET TE VERWARREN MET TREBBIANO = TREBBIANO DI TOSCANO = UGNI BLANC. VERDICCHIO IS BIJ DE MEESTE BETER BEKEND ALS DÉ WITTE WIJN UIT DE MARKEN EN UGNI BLANC VINDEN WE VEEL IN DE CÔTES DE GASCOGNE WIJNEN EN VORMT DE BASIS VOOR COGNAC. TWEE TOTAAL VERSCHILLENDE DRUIVEN.

druivenrasTREBBIANO DI LUGANA
© 2016 - 2023 Wineandgifts | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.