Joan Sardà Brut Nature Reserva
Joan Sardà Brut Nature Reserva
Klimaat & Terroir
De wijngaarden van Joan Sardà in Centraal Penedès hebben diepe bodems met kalkhoudende klei. Er heerst een mediterraan klimaat met veel zon en invloeden van de Middellandse Zee.
Vinificatie
Deze cava wordt gemaakt volgens de methode traditionelle en rijpt 25 tot 30 maanden op fles.
Druiven
Macabeo, Xarel-Lo, Parellada
Alcoholpercentage
11,5%
Geur & Smaak
Een frisse en fruitige cava met een gouden kleur en een goed geïntegreerde bubbel. Intense aroma’s van wit en geel fruit met kruiden. Zeer complex door de lange rijping van 25 tot 30 maanden, met een uitgesproken frisheid en een delicate afdronk.
Serveersuggestie
Het is een zeer veelzijdige cava, ideaal als aperitief bij canapés, zeevruchten, carpaccio of romige soepen, maar ook bij rijst-, vis- of witvleesgerechten.