R de Ruinart Brut 37,5 cl

Artikel 1 van 27
€ 26,95 (exclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Ruinart produceert champagne sinds 1729 en is daarmee het oudste, nog bestaande champagnehuis.

Ruinart beschikt ook over de meest magnifieke crayères, champagnekelders, die er zijn. Ze zijn geklasseerd als nationaal historisch monument. Allemaal prachtig, maar op zichzelf vormt dit geen aanbeveling voor de champagnes van Ruinart.
Gelukkig verdient Ruinart die recommandatie wel degelijk vanwege de onberispelijke kwaliteit en de zo eigen stijl - le goût Ruinart. Die huisstijl is gebaseerd op het forse aandeel chardonnay in de verschillende cuvées. Chardonnay uit de beste crus, de beste wijnbouwgemeenten, van de Montagne de Reims en chardonnay uit de mooiste crus van de Côte de Blancs. Die van de Montagne de Reims zorgen voor structuur en kracht en die van de Côte de Blancs brengen delicatesee en aromatische frisheid. De champagnes van Ruinart zijn zodoende levendig en expressief en ze kunnen goed rijpen. Met die rijping winnen ze aan diepgang en complexiteit. De champagnes van Ruinart zijn ook herkenbaar vanwege hun eigen, opvallende fles.
Ook de "R" de Ruinart Brut komt in de kenmerkende bolle fles. Natuurlijk neemt de chardonnay ook in de basischampagne van Ruinart een voorname plaats in. De cuvée is samengesteld uit 60 procent pinot noir en 40 procent chardonnay. Er is dus geen pinot meunier in verwerkt. Aangezien de "R" de Ruinart een non-millésimé is, zijn wijnen van meerdere jaren in de cuvée verwerkt. Ongeveer een kwart bestaat uit al wat oudere jaren om de "R" de Ruinart Brut de nodige rondeur, zachtheid en complexiteit te geven.
Onafhankelijke kritische wijnrecensenten in Frankrijk schrijven over de "R" de Ruinart Brut ‘L'un des meilleurs champagnes non-millésimés actuels...' - in goed Nederlands: ‘Eén van de beste non-millésimé champagnes van dit moment.' Het is dat anderen het zeggen. Wij beamen het van harte.

Proefnotitie:
Kleur: Mooie geelgouden kleur. Kleine, rustige belletjes;
Geur: Fijn. Biscuit, noten, gist, brioche en gedroogd fruit. Mooie, complex rijpheid;
Smaak: Fris en tegelijk zacht en droog (de dosage is ‘onzichtbaar'). De aanwezigheid van
60 procent pinot noir maakt hem wat voller, ronder en ook nootachtiger;
Conclusie: Een fijne en elegante basischampagne met rondingen en zachtheid. Het perfecte
aperitief.

© 2016 - 2024 Wineandgifts | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.