Wij zijn wegens omstandigheden gesloten.

 

Het laatste Wine & Gifts nieuws.

Het laatste Wine & Gifts nieuws...exclusieve wijnen, cognac, champagne, whisky en port!


14 februari Valentijn

14 februari Valentijn


Nog maar een even en het is al weer 14 februari. De dag waarop duizenden harten sneller gaan kloppen, zodra de postbode inzicht komt. Heeft u een vriend(in), een minna(a)r(es), een onmogelijke liefde of een "lover" die in aanmerking komt voor een mooi Valentijnsgeschenk? Dan is Wine & Gifts u graag van dienst. Op onze site staan vele mooie geschenken in diverse prijsklassen. Natuurlijk voegen wij hier uw persoonlijke tekst, gedicht of woorden aan toe, al dan niet anoniem. Vergeet deze dag niet en bestel nu!? Zie categorie Gifts/themageschenken

Ook een anonieme Valentijnskaart kunnen wij voor u compleet verzorgen inclusief verzenden, zie hiervoor op onze site onder de categorie: Aanbiedingen!

 

Over Valentijnsdag


De dag waarop duizenden harten sneller gaan kloppen, zodra de postbode inzicht komt. Vooral de Engelsen schenken elkaar uitvoerige liefdes bekentenissen en cadeautjes. De oudste valentijnskaart stamt uit de vijftiende eeuw en is dan ook te zien in het British Museum in London.

Dus Valentijnsdag is niet iets van de laatste jaren, maar van de laatste eeuwen. De heilige Valentijn heeft echt bestaan, maar er zijn twijfels, want er zijn er meerdere. Zo is er in derde eeuw een priester die Valentijn heet. Deze priester trouwt in het geheim jonge paren. De Romeinse keizer Claudius is van mening dat ongehuwde mannen betere soldaten zijn en heeft een trouwverbod afgekondigd. Claudius neemt Valentijn gevangen en rond 14 februari wordt hij terecht gesteld. In 496 roept paus Gelasius 14 februari uit tot de dag van de heilige Valentijn.

"Een geschenk via Wine and Gifts, een herinnering voor altijd."

 

 

Wine & Gifts webshop

Wine & Gifts webshop

Welkom op onze website, wij nodigen u graag uit voor een bezoekje in onze nieuwe webshop.


Dé online webwinkel sinds 2001 voor geschenken waar originaliteit, kwaliteit en zorg voor product en verpakking hoog in het vaandel staan.
Ons assortiment in de webshop wordt frequent uitgebreid. Het loont dus zeker onze website regelmatig te bezoeken en te zien wat er dit keer weer aan het assortiment is toegevoegd.

Omdat wij met de diverse importeurs contact hebben zijn de meeste artikelen snel leverbaar vanuit onze voorraad. Mocht het onverhoopt toch een keer voorkomen dat wij iets niet op voorraad hebben, dan nemen wij uiteraard direct contact met u op om de verloop van levering met u te bespreken.


Have fun exploring and shopping.

 

 

***Pasen eieren in combinatie met wijn***

***Pasen eieren in combinatie met wijn***
Het is weer bijna Pasen en traditioneel worden er dan veel (paas)eieren gegeten. Welke wijn(en) combineert goed met eieren? Om deze vraag te kunnen beantwoorden maken we onderscheid tussen gewone eieren (van de kip) en paaseitjes van chocola. Wat betreft kippen eieren gebied de eerlijkheid ons te zeggen dat eigenlijk geen enkele wijn hiermee optimaal combineert. Wie toch graag wijn bij een ei wil drinken kan het beste kiezen voor een witte wijn op basis van de Chardonnay druif die niet op hout gelagerd is geweest. Rode wijnen geven over het algemeen een bittere smaak in combinatie met het eigeel van hardgekookte eieren. De chocolade paaseitjes laten zich prima begeleiden door Graham's Late Bottled Vintage 2000 (LBV) port.


Ook voor deze bijzondere dagen kunt u een mooi en passend geschenk via Wine & Gifts laten verzorgen.


 

Wine & Gifts Twitter

Wine & Gifts Twitter

Ook Wine & Gifts heeft een eigen Twitterpagina waar aanbiedingen en overige leuke wijnweetjes op vermeld zullen worden. Dagelijks tweet(s). De eerste 100 volgers maken kans op een mooie fles wijn. Meld je aan en tip je vrienden.

@wineandgifts_nl

 

Last Minute

Last Minute
Te laat om nog een cadeau te kopen en u wilt toch iets leuks geven? Wine & Gifts verzorgt het graag voor u. Of verras uw (zaken-) relatie op een moment, dat hij/zij dat niet verwacht! Bijvoorbeeld voor een jubileum, trouwdag of gewoonweg zomaar?.

"Een geschenk via Wine & Gifts, een herinnering voor altijd."

 

***Wist u dat***

***Wist u dat***
Wine & Gifts een ruim assortiment overige cadeaus in haar assortiment heeft?
Wij verzorgen voor vele vaste klanten al jaren bijzondere verjaardag- en voor overige feestdagen geschenken. Het assortiment bevat o.a. Parfum, huisaccessoires, lichaamsverzorging, toiletaccessoires, wijnen, gedistilleerd etc. etc. Tevens verzorgen wij ook wijnen en of andere dranken welke gebotteld zijn in het geboortejaar van een jubilaris of t.b.v. een huwelijksjubileum. Een origineel geschenk in een originele verpakking, Wine & Gifts heeft het of ons team onderzoekt de mogelijkheden. Mocht u vragen of bijzondere ideeën hebben, stel deze gerust, wij beantwoorden alle mail persoonlijk en binnen 24 uur. sales@wineandgifts.nl


"Een geschenk via Wine & Gifts, een herinnering voor altijd" 

***Wine & Gifts cadeauservice***

***Wine & Gifts cadeauservice***
U heeft een groot klantenbestand opgebouwd en deze klanten wilt u graag behouden. Verras uw zakenrelatie dan op dat moment, dat zij dat niet verwachten! Bijvoorbeeld met hun verjaardag, hun jubileum, hun trouwdag of met de Pasen, de zomer of gewoonweg zomaar.......

Ook voor uw personeelsleden kunnen wij deze dienst verzorgen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via sales@wineandgifts.nl

 

Sulfiet in wijn - is sulfiet gezond?


Deze informatie over sulfiet is samengesteld door het produktschap wijn.
Wij hebben dit artikel integraal voor u overgenomen.

Sulfiet werd al door de oude Grieken en Egyptenaren gebruikt om wijn te conserveren - dus eigenlijk sinds mensenheugenis.Dit betekent echter niet dat deze stof gezond is. Met name voor bepaalde astma patienten kan sulfiet in wijn al in een hele lage dosering averechts op de luchtwegen werken. Voor de meeste mensen is sulfiet echter een veilige stof, zeker in de minieme concentraties de tegenwoordig worden gebruikt. Toepassen van sulfiet in wijn is bovendien aan hele strenge regels gebonden. Voor rode wijn mag maximaal 160mg/l worden gebruikt en voor witte wijn en rose maximaal 210 mg/l. De meeste wijnen bevatten echter veel minder dan die maxima. Bij onderzoek in Australië is gebleken dat in meer dan de helft van alle wijnen zelfs minder dan 80ml/l, ofwel de helft van het wettelijke maximum sulfiet aanwezig was.

Sulfiet is vaak de zondebok als mensen last krijgen van bijvoorbeeld hoofdpijn na wijn. Het onderzoek van lichamelijke reacties op wijn is complex en wetenschappelijk onderzoek heeft tot nu toe weinig uitsluitsel gegeven over de veroorzakers van lichamelijke klachten na wijngebruik. Daarbij moeten wij niet vergeten dat allerlei andere etenswaren, vruchtesappen bijvoorbeeld, veel meer sulfiet bevatten dan wijn. In gedroogd fruit zelfs 1.000mg/l sulfiet, ongeveer tien keer zoveel als in wijn!

Bestaat er wijn zonder sulfiet?

Nee er zijn geen wijnen zonder sulfiet. Dat is omdat sulfiet vanzelf bij de gisting vrijkomt, en dus van nature in elke wijn zit, zelfs als de wijnmaker het niet gebruikt. Wel voegt een enkele wijnboer uit principe geen sulfiet toe. Op het etiket staat dan "geen sulfiet toegevoegd" Deze wijnen zijn echter maar beperkt houdbaar; koop hiervan dus altijd de jongste jaargang. ook biologische wijn (van druiven die zonder bestrijdingsmiddelen of kuntmest worden geteeld) bevat sulfiet. Wat dat betreft, is er geen verschil met andere wijnen.

Wat is sulfiet?

Sulfiet is een verzamelterm voor alle stoffen met zwavel. Het wordt toegevoegd tijdens het wijn maken, omdat het twee functies heeft. Ten eerste beschermt sulfiet de wijn tegen oxidatie, waardoor deze fris en fruitig blijft. ten tweede voorkomt het de groei van ongewenste bacteriën en schimmels, wat de wijn zuiver houdt.


Meer informatie over wijn vindt u op de website van het produktschap wijn.

 

Thema Geschenken

Thema Geschenken
Zoekt u een leuk geschenk wat aansluit op de feestelijke gelegenheid?

Wine & Gifts heeft een aantal geschenken voor u geselecteerd. Deze pakketten kunt u vinden onder de categorie Gifts/Thema Geschenken. Variërend van een origineel Babypakket tot aan een speciaal pakket voor Abraham en/of Sarah. Maar ook als u zelf een pakket wil samenstellen verzorgen wij dit graag voor u. Indien u een e-mail stuurt via sales@wineandgifts.nl ontvangt u, binnen 24 uur, geheel vrijblijvend een passend voorstel.

"Een geschenk via Wine & Gifts, een herinnering voor altijd".

 

***Speciale verpakingen***

***Speciale verpakingen***
Wine and Gifts verpakt alle wijnen in houten wijn kisten! Deze standaard wijnkisten zijn in de prijs inbegrepen. Onder de categorie wijnen/verpakkingen vindt u een aantal andere mogelijkheden om uw geschenk te laten verpakken voor een geringe meerprijs. Er zijn diverse mogelijkheden: Van nostalgisch tot modern en in diverse kleuren. De meerprijs varieert van ¤ 1,50 tot ¤ 5,50 excl. BTW indien u de wijn in één van deze bijzondere wijnkisten laat verpakken.

 

*** Zes tips voor het bewaren van wijn


*Bewaar de wijn liggend.
Wijn moet liggend rijpen zodat kurk vochtig blijft en zo niet kan uitdrogen. Als de fles rechtop staat zal de kurk uitdrogen waardoor er makkelijk lucht bij de wijn kan komen. Hierdoor zal de wijn op den duur in azijn veranderen.

*Bewaar de wijn donker.
Door teveel licht gaat de kwaliteit van de wijn achteruit. Als een wijn teveel licht heeft gehad noemt men dit ook wel "roosteren". Hierdoor krijgt de wijn een bruine kleur en de smaak van madera.

*Voorkom trillingen.
De kelder waarin uw wijnen liggen opgeslagen mag niet te dicht bij bijvoorbeeld een spoorbaan of drukke autoweg liggen.

*Zorg voor een constante temperatuur.
Het beste is een temperatuur van 12 a 13 graden. Bij een hogere temperatuur zal de wijn sneller rijpen. Voorkom te allen tijde snelle en veelvuldige veranderingen in de temperatuur.

*Voorkom tocht.
Ondanks dat een wijnkelder ventilatie nodig heeft om de geur in een kelder neutraal te houden (wijn neemt makkelijk omgevingsgeuren aan), dient tocht zoveel mogelijk vermeden te worden.

*Let op de luchtvochtigheid.
In de kelders van de grote wijnhuizen streeft men naar een luchtvochtigheid van 100%. Op zich is echter een luchtvochtigheid van 60% voldoende. Dit voorkomt het uitdrogen van de kurk.

 

MENU Design-Design

 MENU Design-Design MENU creëert design-design dat inspireert en verrast wanneer u een van de producten uzelf of anderen cadeau doet. Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg. De ideeontwikkeling en vormgeving zijn geworteld in de Scandinavische designtraditie. Het bedrijf is opgericht door de familie Hansen en heeft zijn hoofdkantoor in Fredensborg, bekend van het gelijknamige koninklijke slot. MENU heeft al diverse nationale en internationale designprijzen gewonnen voor zijn vernieuwende producten en geldt als een van de meest toonaangevende namen in Scandinavië. U vindt deze artikelen onder de categorie GIFTS in zowel overige gifts als wijnaccesoires>>

 

De verschillende soorten whisky


Single Malt Whisky
Een Single Malt Whisky wordt, in tegenstelling tot andere soorten, uitsluitend uit gemoute gerst gestookt en is afkomstig uit één distilleerderij. Net als voor alle andere Whisky's is voor een Single Malt Whisky een goede waterbron nodig. De talrijke waterstroompjes in het Schotse landschap voorzien hierin rijkelijk. Voordat het vergistingproces van de gerstkorrels begint, moeten deze eerst in water ontkiemen (het mouten). Vervolgens wordt de ontkiemde gerst gedroogd op een geperforeerde vloer, waaronder warme lucht afkomstig van een turfvuur wordt aangevoerd. Het gebruik van turf verleent de meeste Malt Whisky's een karakteristieke smaak en geur. Als de gemoute gerst is gedroogd, wordt dit vermengd met warm bronwater tot een temperatuur van ongeveer 60 graden Celsius. Aan deze suikerhoudende brij wordt gist toegevoegd en zo ontstaat alcohol. Daarna gaat het vocht naar de pot-stills - de traditionele uivormige koperen ketels - voor het distilleerproces. Elke distilleerderij heeft een ander formaat ketel met een eigen vorm. Dit is naast factoren als klimaat, bodemgesteldheid, soort water en bereidingsproces van grote invloed op de smaak en het karakter van de Malt.

Scotch Single Malt Whisky
Schotland wordt gezien als de bakermat van de Whisky. Momenteel is het de grootste exporteur ter wereld op het gebied van Whisky, voornamelijk Blended Whisky. Op dit moment zijn er in Schotland nog 92 Malt distilleerderijen actief. Op de distilleerderijen houdt de Whisky Maker het hele productieproces nauwlettend in de gaten. Zo ook het rijpingsproces in de vaten en het bottelen. Voor de vaten (barrels) wordt hoofdzakelijk Amerikaans eiken gebruikt, bij voorkeur vaten waarin al Bourbon Whiskey heeft gerijpt. Ook worden Spaanse sherryvaten gebruikt. Want de keus van de vaten en de duur van het rijpen (minimaal drie jaar) is eveneens van grote invloed op de uiteindelijke smaak, kleur en geur van de Whisky.

Single Cask Whisky
Whisky afkomstig van één distilleerderij en van één vat, al dan niet teruggebracht tot een consumptiesterkte van 40 of 43%.
Cask Sample:
Een cask sample whisky is een single malt van één distilleerderij, uit één vat, die al dan niet teruggebracht is tot een consumptiesterkte van 40,43 of 46%. Doorgaans is deze malt niet bijgekleurd of chill filtered. Op een etiket van een cask sample wordt meestal aangegeven wanneer de whisky is gedistilleerd, wanneer ze is gebotteld, het nummer van het vat en de hoeveelheid flessen die uit dat vat zijn gebotteld.

Cask Strength
Een cask strength whisky is een single malt van één distilleerderij uit één of meer vaten met een alcoholpercentage rond de 60%. Het alcoholpercentage van de whisky in de fles is hetzelfde als van de whisky in het vat, dus niet afgezwakt naar een consumptiesterkte van 43 of 40%. Cask strength whisky's worden meestal niet gekleurd of chill filtered.

Vatted Malt
Een blend van enkel en alleen single malt whisky's, waarbij deze single malts wel van verschillende distilleerderijen afkomstig mogen zijn.
Blended Whisky
Een blend of blended whisky is een whisky bestaande uit een mix van grain whisky's en malt whisky's. Beide moeten minimaal drie jaar in eikenhouten vaten gerijpt zijn. De kwaliteit van een blend is afhankelijk van de leeftijd en de hoeveelheid malt whisky die erin is verwerkt. Blended whiky is het meest verkochte type Schotse whisky.

Single Blended Whisky
Als een distilleerderij zowel grain whisky als malt whisky produceert en deze met elkaar vermengt ontstaat er een single blended whisky. Het woord single wil zeggen afkomstig van één distilleerderij. In schotland bestaat er nog maar één distilleerderij die zowel grain als malt produceert, namelijk Loch Lomond in Alexaandria. De single blend die hier wordt geproduceerd bestaat uit één grain en zeven malt whiskey''s en draagt dezelfde naam als de distilleerderij.

Grain Whisky
Grain whisky is neutrale alcohol verkregen uit verschillende granen, meestal tarwe maïs, die minimaal drie jaar op eikenhouten vaten heeft gerijpt. De neutrale alcohol wordt verkregen door middel van continudistillatie in een continuous, patent, column of Coffey stil (vier namen voor dezelfde distilleertechniek). Grain whisky wordt meestal gebruikt als basisalcohol voor blended whisky. Het komt ook wel eens voor dat grain whisky als single grain wordt gebotteld.

Single Grain Whisky
Een grain whisky afkomstig van één enkele grain whisky distillery draagt meestal de naam van de betreffende distilleerderij. De grain whisky wordt meestal gebruikt als basis voor blended whisky. Het wordt gemaakt uit gedeeltelijk gemout en gedeeltelijk ongemout graan en in continuous stills tot neutrale alcohol gedistilleerd. Deze neutrale alcohol wordt van circa 95% met water afgezwakt naar 63% alcohol en voor minimaal drie jaar op eikenhouten vaten gerijpt. Bekende voorbeelden van single grain whisky zijn Cameron Brig en Invergordon.

 

***Product informatie***

***Product informatie***


***Bereidingsprocédé van Rode Wijn.***


Tegenwoordig worden de eerste en tweede fasen in de wijnbereiding mechanisch volvoerd. Eerst worden de druiven geplet om de most eraan te ontrekken. Je ziet geen druivenplukkers meer tot aan hun knieën in de druivensap staan; de traditie van het stuktrappen van de druiven is uitgestorven. Heden ten dage wordt de operatie uitgevoerd in een soort reusachtige trechter met onderin twee geribbelde cilinders die tegen elkaar in draaien. Het zoete sap komt dan in contact met de gist en de kleurstoffen die in de velletjes zitten. Op dat moment raken de steeltjes los van de druiven. Ze worden gedeeltelijk of geheel verwijderd en deze handeling is van beslissende invloed op de wijn. Als alle stelen verwijderd worden, zal de wijn voller, soepeler zijn, met een relatief hooggehalte aan alcohol. Dit wordt echter niet wenselijk geacht als de most een laag suikergehalte heeft of als men de wijn lang wil bewaren. In dergelijke gevallen wordt slechts 70-90% van de steeltjes verwijderd. Wanneer de druiven deze twee mechanische behandelingen ondergaan hebben, wordt er aan de most een kleine hoeveelheid zwaveldioxyde toegevoegd. Deze stof werkt ontsmettend en beschermt de wijn tegen oxydatie. Vervolgens kan de wijn overgedaan worden in vaten en kan het Gistingsproces beginnen. Tijdens het gisten komen de kapotte velletjes bovendrijven en vormen een “kap . Alle kleurstoffen komen zo bij elkaar. Om rode wijnen voldoende kleur te geven, moet de kap een aantal malen ondergedompeld worden. Om de zoveel tijd wordt de most opgepomt zodat de kap overspoelt. Tegen het eind van het gistingsproces ligt de nieuwe wijn onderin het vat, een troebel vocht met belletjes erin, terwijl de vaste deeltjes bovenop drijven. Dan wordt de nieuwe wijn overgeheveld in een ander vat. Wijn in dit stadium wordt vin de goutte genoemd.
Vervolgens wordt de donkere bovenlaag onder druk gezet om vin de presse te verkrijgen. De eerste vin de presse die aldus gewonnen wordt, is geurig en rijk aan tannine en wordt soms wel toegevoegd aan de vin de goutte. Bij volgende persingen neemt de kwaliteit geleidelijk af; de laatste vin de presse is wrang. In deze fase is de wijn nog troebel en mousserend. Wanneer hij eenmaal afgetapt en weer in vaten gedaan is, moet hij daarom de volgende behandelingen ondergaan; hij wordt een aantal malen afgetapt opdat men het bezinksel kwijtraakt, en daarna wordt hij helder gemaakt. Dit laatste procédé noemt men het KLAREN van de wijn. De wijnen van de beste kwaliteit zijn dan klaar om aan het langzame proces van rijping te beginnen.

***Bereiding van witte wijn.***


Witte wijn kan zowel van rode als van witte druiven gemaakt worden. Gedurende het proces van vinificatie mogen de druivenvelletjes absoluut niet in aanraking komen met het sap. Men laat het sap gisten en er zitten geen vaste deeltjes in. De methode bestaat uit 4 stappen: Om te beginnen worden de druiven licht geplet om most te verkrijgen. Dit procédé staat bekend als Egouttage. Omdat minstens een derde van het sap in de geplette druiven achter blijft, worden deze vervolgens voorzichtig uitgeperst. Dit procédé heet Pressurage. Het sap dat vrijkomt, is kleverig en de druiventrossen blijven aan de steeltjes zitten. Er wordt voor gewaakt dat de stelen niet stukgaan, want dan zou er tannine vrijkomen. In dit stadium bevat het sap nog steeds onrechtmatigheden. Deze worden eruit gehaald door middel van een procédé dat bekend staat als Debourbage. De eenvoudigste manier is de deeltjes te laten bezinken. Het proces kan echter versneld worden door een grote hoeveelheid zwaveldioxyde, een stof met zuiverende eigenschappen, toe te voegen of door een centrifugaalpomp te gebruiken. Daarna komt het gistingsproces, dat plaatsvindt in vaten. Het moet bij een vrij lage temperatuur gebeuren, tussen 8 en 20 Celcius, afhankelijk van de voorkeur van de wijnboer. Als na de gisting alle suiker in alcohol is omgezet, krijg je een droge wijn. Als daarentegen “restsuikers zijn, is het resultaat een zoete wijn. Er zijn twee manieren om dit te bewerkstelligen. De eerste is het gistingsproces te stoppen door grote hoeveelheden zwaveldioxyde toe te voegen om de gistcellen te doden. De andere is gezoet druivensap door een droge wijn te doen, Wijnboeren kiezen steeds vaker de laatste methode en uiteraard geven wijndrinkers daar ook de voorkeur aan.

***Bereiding van rosé wijn.***


Het is een verkeerde veronderstelling dat rosé wordt gemaakt door witte en rode wijnen te mengen. Roséwijnen worden bereid van druiven met gekleurde velletjes en het procédé van vinificatie houdt het midden tussen dat voor de rode en dat van de witte wijnen. Het principe is eenvoudig. Voor de rode wijn geldt dat hoe langer de wijn in het vat blijft, des te donkerder hij wordt. Anderzijds zal de wijn lichter zijn als de meceratie korter duurt. Roséwijnen worden dan ook niet erg lang in het vat gelaten en alleen het druivensap krijgt de gelegenheid te gisten. Men maakt onderscheid tussen: Rosé de saignée (bloedrosé), die na een maceratie van 6-12 uur wordt afgetapt (het vat wordt adergelaten) Rosé de pressurage (persrosé), het resultaat van twee persingen, waarvan de eerste vrijwel kleurloos en de tweede iets gekleurd is. Vervolgens laat men ze samen gisten.

***Bereiding van port wijn***

Port of porto is een versterkte wijn uit Portugal, met een alcoholgehalte tussen 18 en 20 procent. Het is een typische zoete rode, witte of rosé wijn, geserveerd als aperitief of als dessertwijn. Tegenwoordig wordt overal ter wereld versterkte wijn geproduceerd met sterke gelijkenis ten opzichte van port. Hierbij zijn Australië en Zuid-Afrika de bekendste concurrenten. In tegenstelling tot de Verenigde Staten mag in de Europese Unie alleen het product uit Portugal het label port dragen. Een andere naam voor port is portwijn, waarvan port de verkorting is. Sinds de 19e eeuw wordt gebruikgemaakt van de mutage-techniek. Dit is een techniek waarbij door middel van alcohol het gistingsproces voortijdig gestopt wordt waardoor niet alle suikers in alcohol omgezet worden, zodat de zoete smaak van port ontstaat, en het alcoholgehalte dan tussen 18 en 20 procent zal liggen.

 

 

 

    Volg ons op Facebook!
    Volg ons op Twitter!

 

 


* Als u voor 12.00 uur bestelt wordt uw geschenk dezelfde dag verstuurd.
* Altijd mooi verpakt met uw persoonlijke boodschap en voorzien van productinformatie.
* Iedere fles is voorzien van een label met uw naam erop.
* De geschenken worden verzekerd verzonden via TNT-Post met een handtekening voor ontvangst.
* Betaling mogelijk via iDEAL, vooruitbetaling of op rekening. Lees de voorwaarden.

Wij verkopen geen alcoholhoudende dranken aan minderjarigen.
Door het plaatsen van een bestelling verklaart u 18 jaar of ouder te zijn.

Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW en exclusief € 6,50 verzendkosten.

Deze website gebruikt cookies. Meer info.